Event Global Compact Netwerk Nederland op 24 november 2016

Global Compact Netwerk Nederland nodigt u uit voor het event ‘Hoe verbindt de SDG-agenda bedrijven & organisaties in Centraal Afrika en Nederland? Wat betekent dat voor uw bedrijf?’ op 24 november 2016.

De klimaatopgave waar we voor staan is na Parijs kristalhelder. De wereldagenda met de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) is dat ook. Hoe verbindt die SDG-agenda het regenwoud in Centraal Afrika en bedrijven & organisaties in ons land? En wat betekent dat voor u uw bedrijf?

Dat staat centraal tijdens het event van Global Compact Netwerk Nederland (GCNL). Participanten van ons netwerk en belangstellenden zijn van harte welkom.

Datum:           24 november a.s. vanaf 14.30 uur

Locatie:         Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2509 AA Den Haag

Aan de hand van prachtige beelden vertelt Meindert Brouwer – auteur van het boek ‘Central African Forests Forever’ – op meeslepende wijze over het op één na grootste regenwoud ter wereld, het regenwoud in het Congo Bekken. Hij laat zien hoe bedrijven kunnen bijdragen aan het behoud van dit magische deel van de wereld en hoe dat hun impact vergroot. Ook deelt Jan Willem Vosmeer van Heineken met ons ervaringen over het werken in Centraal Afrika. Wat betekent dat voor ons land, het ondernemerschap en ons handelingsperspectief?

Wat ons verbindt zijn de regenwouden in Centraal Afrika. Het behoud ervan is een ‘must’ als het gaat om klimaat, energie, water, biodiversiteit en het leefklimaat en de leefomstandigheden van mensen. In Afrika maar niet minder in Nederland. We staan er allemaal voor aan de lat. De klimaatopgave ligt eraan ten grondslag en ons handelingsperspectief als bedrijfsleven hangt ermee samen. Een thema dat past bij de Top-3 prioriteiten van ons Global Compact Netwerk dat ziet op ‘duurzame economische groei (8), productie & consumptie (12) en de klimaatopgave (13).

Komt u ook de 24e november? Wij ontvangen uw aanmelding graag via het aanmeldformulier.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 uur        Opening voorzitter André van Heemstra van Global  Compact Netwerk Nederland

14.50 uur        Hoe verbindt de SDG-agenda het regenwoud in Centraal Afrika en bedrijven & organisaties in Nederland door Meindert Brouwer naar aanleiding van het boek ‘Central African Forests Forever’ met film

15.30 uur        Pauze

15.50 uur        Jan Willem Vosmeer van Heineken over het werken en ondernemen in Afrika en de impact ervan op de SDG-agenda

16.15 uur        Rondetafel en dialoog over het waarom en het hoe van het investeren in ‘Central African Forests Forever’ en de impact m.b.t. realisatie van de SDG’s

16.40 uur        Het mensenrechtenperspectief vanuit het recent gelanceerde boek door Global Compact Netwerk Nederland, Shift en Oxfam: ‘Doing Business with respect for Human Rights’ door Eppy Boschma van GCNL

16.50 uur        Conclusie & Afsluiting door André van Heemstra

17.00 uur        Napraten onder het genot van een hapje en drankje